Известие

Collapse
No announcement yet.

Какъв разход на гориво ви дават вашите 147-ци.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от B&V Покажи съобщение
    Моятa 1.9 jtd 16 v ми дaвa около 8 литрa грaдско и около 5.8-6 литрa извънгрaдско. Грaдското е във Вaрнa. Не кaрaм много бързо, рядко вдигaм нaд 2500 оборотa. Кaк мислите нормaлен ли е този рaзход? Струвa ми се че е мaлко височък. По борд дaвa достa по мaлко, с около литър по мaлко. Не съм кaрaл дизел и искaм дa попитaм кaк трябвa дa се кaрa, трябвa ли дa я държa около две хиляди оборотa. Блaгодaря зa мнениятa.
    Ами реален разход си е това, остави ги тези с разхода от 6 на 100 в градски условия и 150 коня под капака.
    AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
    Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
    sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от B&V Покажи съобщение
      Моятa 1.9 jtd 16 v ми дaвa около 8 литрa грaдско и около 5.8-6 литрa извънгрaдско. Грaдското е във Вaрнa. Не кaрaм много бързо, рядко вдигaм нaд 2500 оборотa. Кaк мислите нормaлен ли е този рaзход? Струвa ми се че е мaлко височък. По борд дaвa достa по мaлко, с около литър по мaлко. Не съм кaрaл дизел и искaм дa попитaм кaк трябвa дa се кaрa, трябвa ли дa я държa около две хиляди оборотa. Блaгодaря зa мнениятa.
      На 5-та или 6-та(не знам коя ти е последна) на 1600об гори най-малко - под 4,5л/100, стига да имаш нерви за такова каране. Градско гледаш както и да превключваш следващата скорост да поема от 1500об и намаляй само с отнемане на газта по-възможност по-отдалече
      sigpic
      156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
      "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

• Айде и аз да си кажа историята, пък Вие ще кажете че съм малоумен. Ще помоля само преди да почнете да ме плюете да поискате снимков материал с който да докажа твърденията си. Колкото до това, че първо публикувам, без да прилагам снимки, смятам че не е нужно да се доказвам на когото и да било, но все пак,ако се започне(а то ще стане) с усмиването, обещавам да кача. Та колкото до моят разход- 147 16V 150 к.с., от както последните дни темп. се повишиха среден разход само София- Перник, почти без задръствания, около 400 км. наистина икономично каране и около 100 с не особено бавни темпове : ), на компа пише 4.3, като по сметки излиза точно с литър от горе. А иначе специално тази сутрин от Перник до София(студентски град) стигнах с разход според компа 3.7 (напълно нормално каране, с относително ангажирано внимание, относно педала на газта.) От лятото карам този автомобил, и както, и в каквито и условия да съм го карал, повече от 4.8 среден разход (като говорим за повече от 2000 км. преди рестарт) по борда не ми е показвало. По мои сметки пълно- празно- пълно бях около 5.8- маршрут Перник- магистрала Люлин 130/160 км/ч, околовръстното, Обеля, отново околовръстното, през цялото задръстване от Обеля до Студентски град, след това отново Обеля и от там през ам Люлин пак 130-160 км/ч и у Пернико . Това ми беше и най- високият среден разход. Не знам какво и правя на тази кола и най- вече какво са и правили братята италянци, но не съм достигал среден разход от 6/100, а в момента дори се движа с под 5,5. Гумите ми са 185/15 зимни, но колко да намалява този сантиметър, който ми е в по малко. Пиша това не за да с хваля, а просто защото темата е такава и е отворена за всеки, който иска да коментира своя разход. Надявам се и други да потвърдят моя опит, но ако възразите още утре ще снимам пробега и показанията на компа. Не че не може да лъже, но от много време сипвам точно по 20 лв. на ОМВ (2,66лв., демек 7,5 литра), винаги минавам около 140 км. преди да зарядя отново и нивото на горивото ми не се изменя, говорим за повече от 10 зареждания, не 1-2. Еми айде приятна вечер и всичко най, пък който ще ми се кара, да ми се кара, нали за туй е форум, да си казваме мнението!

Comment

• Ами за усмиване си
          Разход на гориво се засича, само след като сте си заредили резервоара до горе с гориво, изминали сте поне 500 км и сте напълнили отново до горе. Тези факти - заредих 20 лв и стрелката ми мръдна няколко деления са меко казано - несериозни. Показанията на борд компютъра - също.
          Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
          sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от stelt Покажи съобщение
            Ами за усмиване си
            Разход на гориво се засича, само след като сте си заредили резервоара до горе с гориво, изминали сте поне 500 км и сте напълнили отново до горе. Тези факти - заредих 20 лв и стрелката ми мръдна няколко деления са меко казано - несериозни. Показанията на борд компютъра - също.
            Еми аз и това съм правил, като е описано в поста, а кагато изчаквам стрелката да опре в нулата и тогава зареждам и операцията се повтаря поне десетина пъти,дори и да има грешка,ако прием,че трябва да измина с това гориво около 110-115 км,за десет зареждания това прави около 250 разлика в пробега. Не претендирам,че метода е точен,но е повече от ясно,че съм около горе споменатия разход. Другият път,ако Ви се коментира даден пост,поне го прочетете от горе- от горе!

Comment

• Разход от последните дни, в снега, като през повечето време докато се движа, температурата е около -5.
              След вчерашния сняг обаче, разхода скочи още по-нагоре.
              Attached Files
              sigpic

Comment

• Би ли споделил средната скорост ?
                ex - 147 16v multijet

Comment

• Не съм обърнал внимание, но ще е много ниска.
                  sigpic

Comment

• Колега и аз съм близо до този среден разход, само че моя е 10.1 и средната скорост ми е 17км/ч. Колата ми е 147-ца 1.9 115к.с
                    Alfa Romeo 147 1.9 JTD 115 к.с. + remap + straight pipe ~ 150к.с.

Comment

• Първоначално публикувано от bocet Покажи съобщение
                      Еми аз и това съм правил, като е описано в поста, а кагато изчаквам стрелката да опре в нулата и тогава зареждам и операцията се повтаря поне десетина пъти,дори и да има грешка,ако прием,че трябва да измина с това гориво около 110-115 км,за десет зареждания това прави около 250 разлика в пробега. Не претендирам,че метода е точен,но е повече от ясно,че съм около горе споменатия разход. Другият път,ако Ви се коментира даден пост,поне го прочетете от горе- от горе!
                      Чак сега прочетох предния ти пост. Беше ми много дълъг и досаден. Хубаво се караш на Стелко, но си писал някакви глупости. Но в тази тема е нормално да има и такива . И как така гумите 185/15 са по-малки със сантиметър? Какво искаш да кажеш? И къде са снимките? Не, че знам какво си снимал, но нали обещаваш снимки?
                      Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
                      ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

• За разхода на гориво според мен освен гумите (марка,размер и джанти) и добавките към горивото имат отношение!Лично при мен след използване на добавка към горивото за почистване на дюзите ефекта макар и малък е в плюс!
                        sigpic АР 147 1.9 JTD

Comment

• разход от редовният маршрут!
                          Attached Files
                          sigpic АР 147 1.9 JTD

Comment

• Вчера ходихме да купуваме едно БМВ от Бургас.

3-ма човека на отиване и аз сам на връщане в 147 2.0тс (колата е на един колега).

София - Бургас - София (800км)- ср.разход 11.8л/100км (абе грубо около 95л бензин издухахме)

Зимни гуми 15ки и поддържане на скорост около 160-170км/ч.

p.s. За средната скорост Марио е прав. Не знам в колко точно тръгнах от Бургас, но 16ч бях на разклона на магистралата за Сливен. 17:50 бях на Лукойл на 1ви км от магистралата и влязох в София. Това прави 280км за 110мин, или ако смятам правилно средна скорост от около 152км/ч.
                            Last edited by digitalundgrd; d.m.y г., 13:02.
                            Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                            Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

• Тая тема ако я изчетеш от начало до край виждаш как в един момент всички харчат като змей горянин, в следващият са готови за рекорд по икономия Важното е да се казва време, км и средна скорост по борд. компютър.

Първоначално публикувано от stelt Покажи съобщение
                              Разход от последните дни, в снега, като през повечето време докато се движа, температурата е около -5.
                              След вчерашния сняг обаче, разхода скочи още по-нагоре.
                              Колкото и да я оставям да работи на място след палене (мин 5мин.) и карайки в софийски задръствания, такъв разход не съм доближавал, но пък и така като гледам тоя разход е за последните 55км, което значи, че не е много меродавен. С тея снимки ще влезне някой желаещ да си купи JTD зимата и като види 11.5 разход ще се откаже резко

П.С. Една вечер се повозих из София и нулирах борда, така че имам видео с разход за около 80км при 0 градуса температура, 30км средна скорост 6.1/100 ...

П.С.2 Реалния ми разход - 10км до работа около 10-11ч сутрин и 6-7ч вечер с около 22км/ч средна скорост е 8.5 !
                              Last edited by nastybg; d.m.y г., 12:53.
                              ---Alfa 147 1.9JTD ---Fiat Coupe 2.0 16V EX ---Alfa GT 1.9 JTDm EX---BMW E90

Comment

• Този разход при мен е за около 250 км, средна скорост около 15 км/ч, обаче все пак тук в Русе има доста сняг, който трябва да се гази. Не съм затъвал и боксувал .
                                sigpic

Comment

Working...
                                X